Att lyckas

2011-09-15 ♥ 17:41:43 | Kategori >> Livet i stort | KOMMENTARER (2)

Jag känner mig dutkig. I går svarade jag på fyra arbetsansökningar. I dag ringde tre av dem och ville ha mig på arbetsintervju!
Jag är glad!


Gör som jag säger, inte som jag gör

2011-09-13 ♥ 19:10:32 | Kategori >> Livet i stort | KOMMENTARER (0)

Jag har ända sen liten haft en dröm om att få jobba med kosmetik. Jag skulle ha kunna söka till en yrkesskola efter högstadiet och förverkliga min dröm, men jag skrev studenten i stället. En orsak till detta var att min pappa tyckte att jag skulle bli student, skolan var ju nära oss också. Sagt och gjort, pappas flicka som jag var.
Efter gymnasiet, då? Nå, jag var 19 år, mådda psykiskt dåligt (utan att acceptera det) och ville bort från den "by" jag bodde i. Så jag sökte till några skolor i Helsingfors, och blev intagen till Arcada för att studera ergoterapi (eller arbetsterapi, som ni kallar det i Sverige). Jag trodde att det var min grej. Jag försökte intala mig själv om det. Nu efter två års studier så är det bara att konstatera att nej jag vill inte bli arbetsterapeut, hur fint det yrket sen är.
Nu har jag igen en chans att bli kosmetolog, genom läroavtal. Eller rättare sagt, det är ett alternativ av många. Mitt arbete tar ändå slut i slutet av september, så något måste jag hitta på att göra.
Nu i efterhand funderar jag ofta på hur mitt liv skulle se ut nu om jag inte skrev studenten, uta i stället valt att bli kosmetolog redan som 16 åring.
Har ni haft liknande funderingar?


Nytt nytt

2011-09-05 ♥ 19:25:25 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (3)

Uuh, allt är helt nytt här! Det ska bli kul att blogga på blogg.se.

Jag startade en blogg här för att mitt liv svängt om totalt, och det kändes som om jag behövde börja helt om från början. För ett år sen sällskapade jag och studerade utan några aningar om att jag idag skulle vara singel och hålla mellanår från studierna.
Men vem är jag då? Jag är en ung kvinna som... Ja, försöker hitta sig själv! Jag är intresserad av kosmetik och hoppas (just nu i alla fall) jag arbetar med det i framtiden. En annan dröm jag har är att skaffa en egen hund. Så jag jobbar för att spara pengar till en sådan! Och förstås så jobbar jag för att få mat på bordet (hehe).
Så att sånt. Jag har inte mer att berätta just nu för tillfället.
Puss på er!


RSS 2.0